Кметът Пламен Стоилов вчера поздрави 10-годишния  Давид Йорданов, който е от националния отбор, спечелил на математическо състезание в Сингапур 7 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Давид и неговата майка Доротея Очкова гостуваха на Стоилов в кметския кабинет. Ученикът от СУ „Христо Ботев“ разказа за състезанието в Сингапур, което е първата му международна изява, похвали се и с публикувана задача в учебниците по математика, съставена изцяло от него. Всеки ден той решава по две математически теми, но обича и да спортува - кара колело, а в събота и неделя ходи на тенис с баща си и кара ски. 
Давид е от малкото успели деца, които не разчитат на допълнителна подготовка и помощ от учители и частни уроци. Помага му майка му, която е кредитен експерт.
Гордея се с теб, пожелавам ти да бъдеш успешен във всичко, важно е да бъдеш отличник в живота, каза на Давид кметът Стоилов.
Той се ангажира да подкрепи детето при бъдещите му изяви и му подари знаме с герба на града. Стоилов съобщи, че в училището, на което и той е възпитаник, предстои да бъдат реновирани стаи и дворът.