Вече е ясна датата, на която Ларгото пред операта ще смени визията си и ще се превърне в бална площадка за бляскави виенски валсове, полки и мазурки. Това ще се случи на 26 септември - тогава ще бъде финалното събитие по проекта „Русе, танцувай!“, по който до началото на август танцьори от известния клуб „Настроение“ обучаваха напълно безплатно млади русенци на стъпките и движенията на класическите салонни танци. 
Началото на септемврийската романтична вечер ще бъде в 19.30 ч, като балните рокли ще шумолят до 21 часа. Така ще дадем възможност на русенци да се върнат близо век назад, когато светските балове и вечеринките с танци са били неотменими важни дати в русенския календар, коментират организаторите. Те се надяват дамите с тоалети с голи рамене и кавалерите във фракове да припомнят още един повод за гордост на жителите на Русе. 
Проектът „Русе, танцувай!“ се реализира с финансова подкрепа от общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ и се радва на одобрението на общината. Очаква се в началото на септември безплатните обучения да се възобновят - за да могат танцьорите да възобновят усвоеното и да добавят нови познания и умения. В самия ден на романтичната бална вечер под звездите ще се проведе танцов уъркшоп. В него могат да участват всички, които са пропуснали да навлязат в магията на танца, но им се иска да се изживеят като млада дебютантка или чевръст кавалер. Дами и кавалери ще има за всички, уверяват организаторите и припомнят, че на каузата „Русе, танцувай!“ са се посветили и 50 доброволци.