Апетитните 10,2 млн. лева в рекордния за страната джакпот в лотарийните игри очаквано предизвикаха силен интерес и сред русенци, които решиха да потърсят късмета си. Лото треската изви опашки пред пунктовете, където активно до следобедните часове вчера хората пускаха фишове. 
За първи път играем. Амбицира ни шансът да спечелим. Нямаме определени числа, които да пуснем, ще ги изберем на случаен принцип, каза Диян Стоянов, минути преди да попълни фиша си. Той сподели, че ако спечели, първо ще направи околосветско пътешествие. Дамата с него пък първо пожела парите да се паднат, а след това да планира за какво да ги похарчи. 
Служителите в пунктовете казаха, че интересът от началото на седмицата е нараснал значително, а клиентите са се увеличили, като голяма част от тях играят и с цяла купчинка фишове с надеждата да спечелят джакпота. Не липсват и редовните клиенти, а голяма част от пробващите късмета си русенци са на мнение, че ако спечелят, ще използват парите за погасяване на борчове, а след това за себе си. 
Най-честите сметки от началото на седмицата за всички участващи в тегленето за джакпота вероятно са именно как ще бъдат разпределени и похарчени милионите, ако късметът им се усмихне.
Питат ни в колко часа и по коя телевизия ще бъде изтеглен джакпотът. Има и хора, които играят за първи път, като им обясняваме подробно, че цените на фишовете са от 2 до 8 лева, тъй като има различни комбинации и съответно по-голям шанс за печалба, разказаха служителките. 
Голямата сума от джакпота провокира и Десислава вчера да опита късмета си. Досега дамата е играла само два пъти, като вчера пусна един единствен фиш, а ако спечели, с усмивка каза, че задължително ще се обади в редакцията на „Утро“, за да сподели за какво ще похарчи парите. 
Не мисля, че ще спечеля, но ще опитам. Пуснах един фиш от 4 лева със случайни числа и няколко късметлийски, сподели пък друга русенка, която се представи като Ангелова.