Новата визия на блок „Райна Княгиня“ в кв. „Здравец изток“ рязко контрастира на останалите жилищни сгради в района, а 93-мата обитатели на кооперацията вече очакват по-ниските си сметки за ток през зимните месеци. Това стана факт, след като вчера в експлоатация бе пуснат и вторият саниран блок в Русе. Жителите на пететажната сграда с един вход и 50 апартамента могат да се похвалят с приветлив и енергийно ефективен блок, с подменени дограми. Освен това е поставена външна топлинна изолация на стените, покривът е ремонтиран, а стълбищната клетка е освежена. 
До края на септември ще бъдат завършени още две сгради, за които същинското саниране започна през пролетта. Това са блок 7А в кв. „Дружба 1“ и бл. „Неофит Рилски“ във „Възраждане“, който всъщност е най-големият и многолюден от четирите първи блока по Националната програма, тъй като е на осем етажа, а в него живеят 172 души. 
Предстои да стартират строителните дейности и по още 25 жилищни сгради в Русе, като по този начин над 2200 домакинства ще се възползват от мерките за безплатно обновяване на домовете.