Осъденият в Румъния за измама и ползване на чужда шофьорска книжка Мартин И. се готви за поредно дело, но този път на родна територия. Според прокуратурата са налице данни, че младият мургав мъж не просто си е позволявал да шофира без правоспособност и с чужд документ, но самият той е участвал в изготвянето на фалшивата си книжка и предстои разследване на случая.
Иначе Мартин стигна до съдебна зала в Русе за това, че след като е осъден в румънския град Арад и има окончателно наказание, не е платил разноските по делото. Самият мъж призна, че действително дължи 300 леи, а отвъд Дунав е наказан в негово отсъствие. Според него обаче не бил извършил кой знае какво престъпление, само дето преди около 3 години бил взел да ползва шофьорската книжка на свой приятел. 
В крайна сметка тричленен състав на Русенския окръжен съд допусна властите да стартират събирането на исканата от правосъдието на съседите сума, която се равнява на около 132 лева. За целта предстои да се задейства НАП, която да тръгне да търси парите от длъжника.