Бягство, опит за укриване и залавяне на местопрестъплението като в нискобюджетна криминална комедия се разиграли за минути в „Здравец Изток“ във вторник по време на рутинен полицейски обход.
Патрулът включил в маршрута си дългата редица гаражи под бул.“България“ и там се натъкнал на съмнително паркирано „Ауди“. Полицаите се насочили към него за проверка и видели как шофьорът се снишава и се натиква под волана в опит да ги заблуди, че в колата няма никой.
Оттук нататък събитията потекли в стил „От глупав по-глупав“.
Около аудито се носела силна миризма на нафта, а капачката на резервоара му била на покрива. По всичко личало, че автомобилът е спрял за зареждане на гориво, но не по старомодния начин на бензиностанция, а по хайдушкия - около товарен автомобил. Затова проверката продължила и на около 25 метра патрулът открил микробус „Фолксваген“ с разбит резервоар, под който с маркуч в ръка и пълна с дизел пластмасова туба лежал млад мъж.
Но проверката на аудито дала още един резултат. На задната седалка били открити мобилен телефон и мъжка черна чантичка, от която излязла табакера със синтетичния наркотик пико. Той според шофьора бил на 27-годишен младеж от Николово, който при вида на полицаите побегнал панически накъдето му видят очите.
В края на краищата обходът приключил с изземване на 2 телефона, 3 туби от минерална вода със сравнително малко количество нафта, ел.помпа, акумулатор, СИМ-карти, 2 контактни ключа за автомобил и табакера с дрога. 
По случая тече разследване срещу К.Р., Х.Й. и М.А., съответно на 19, 27 и 32 години за кражба и притежание на дрога.                           У