Пешеходка бе откарана в болницата, след като докато пресичала на пешеходна пътека на ул.“Плиска“ бързащ товарен бус „Пежо“ не спряло навреме. Доставчикът на бира не съобразил, че движещата се пред него „Тойота“ е спряла, за да изчака пресичащата с предимство 44-годишна жена и се натресъл в задницата на колата. От удара автомобилът отскочил и бутнал преминаващата пешеходка. Пострадалата е с леки наранявания, но въпреки това екип на Спешна помощ веднага я е откарал на преглед в болницата. Жената, шофирала тойотата и малкото момиченце, пътуващо с нея, са невредими. Без травми е и водачът на камиончето.
Инцидентът стана вчера около 14.10 часа в района на кръстовището между улиците „Плиска“ и „Сан Стефано“. Близки на пострадалата пешеходка коментираха, че виновният водач на камиончето за разнос на бира е бил почерпен. За това свидетелствали данните на дрегера, който отчел 0.3 промила. Впечатление им направило, че веднага след катастрофата шофьорът побързал да изяде един сандвич, с което според тях е искал да тушира концентрацията на алкохол в кръвта си. Дори и дрегерът да е отчел 0.3 промила обаче, водачът няма да понесе отговорност, тъй като законът предвижда толеранс на шофьорите да карат с до 0.5 промила. 
Пострадалата жена и семейството й работели в Германия и вчера в 19 часа трябвало да отпътуват обратно зад граница, тъй като от 1 септември били на работа.
Заради инцидента движението по натоварената трилентова „Плиска“ бе затруднено и ставаше само в най-лявата лента.