Общо 209 нарушения на правилата за движение по пътищата са засекли пътните полицаи на територията на Русенско през изминалата седмица. Между 22 и 28 август униформените са хванали и глобили 26 водачи, седнали да шофират, без да имат книжка. Засечени са и 8 пияни шофьори, но само един е бил с престъпното количество алкохол над 1.2 промила, за което водачите отиват на съд. Статистиката на МВР показва, че за седмица пътните полицаи са написали 130 акта и 52 фиша. За сравнение общият брой засечени нарушения из цялата страна е 13 948 като 366 са били хванатите пияни водачи, а 685 - ентусиастите, седнали да карат опасно, без да имат правоспособност. 
72 са издадените електронни фишове за превишена скорост. През изтеклата седмица са станали и 8 катастрофи, при които има 8 ранени.
Своеобразната класация за поредна седмица отчита, че Русе е район, в който се засичат сравнително малко нарушение спрямо останалите области. С по-малко от 209 констатирани нарушения на пътните правила са само Смолян и Добрич. С това Русе е в дъното по издевателства по улиците сред 28-те изследвани райони. За сравнение големите центрове от ранга на Русе като Бургас и Стара Загора отчитат съответно по 782 и 652 нарушения.