Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс изгледа на живо мача „Дунав“-“Черно море“ в Разград. Той е човек със сериозен опит на делегат на двубои от Първа лига, затова и го потърсихме за коментар на някои сцени на „Лудогорец Арена“.

- Г-н Димитров, какво беше това стълпотворение на фенове от „Черно море“, които упорито не искаха да заемат местата си в така наречената клетка?
- Това бе своеобразен бойкот. Преди мача представители на варненската агитка поискаха от охраната на стадиона да отвори сектора срещу официалната трибуна. Подобно искане противоречи на наредбите, защото „Черно море“ е със статут на гост и привържениците му трябва да са отделени в определената за целта зона. Този мач ми дава основание да предупредя отсега, че трябва да се поработи по-отрано около организацията на двубоя на 11 септември между „Дунав“ и ЦСКА. Клетката на „Лудогорец Арена“ е за 750 места, а капацитетът на стадиона е 7500. Ясно е, че феновете на ЦСКА няма да са 750, а много повече. Така те ще бъдат разпределени може би и в част от секторите срещу официалната трибуна. Ето защо „Дунав“ като домакин трябва да ангажира и трибуна „Моци“, като в същото време се помисли за солидна буферна зона между русенските фенове и привържениците на ЦСКА.
- По правилник колко билети трябва да бъдат заделени за феновете на гостуващия отбор?
- 10 процента от капацитета на стадиона. Миналата година бях делегат на мач от турнира за купата на страната между „Спартак“ и ЦСКА в Плевен. Там видях с очите си колко солидна е агитката на „червените“. Призовавам отсега феновете на „Дунав“ да не се поддават на никакви провокации. 
- Какъв е коментарът ви за играта на „Дунав“ срещу „Черно море“?
- Отборът започна стъписано и тази неувереност в началните минути започна да се превръща в правило. Не бива да се действа толкова плахо. Имам чувството, че ако отборът първи получи гол, може да се срине психически. Иначе после всичко си дойде на мястото. Пролича си, че треньорският щаб е поработил сериозно в тактически план и резултатът се видя. Поздравявам момчетата за себераздаването, с което пречупиха „Черно море“.
- Как на фона с другите отбори виждате „Дунав“ в Първа лига?
- Оценката ми след първите 5 кръга е, че на този етап се открояват само два отбора - „Лудогорец“ и „Левски“. Другите тимове са с почти изравнени възможности. Шансовете пред „Дунав“ са доста добри, особено като се има предвид, че отборът има вече отличен актив от 13 точки. С работата си дотук треньорският щаб и футболистите доказаха, че дяволът не е толкова черен и че могат да мерят сили с всеки тим от Първа лига.