Втори за тази година опит за разпродажба на бившия консервен комбинат „Дунавия“ ще бъде направен на 14 септември, научи „Утро“. За втория за годината търг синдикът на дружеството Димитър Богданов е обявил наддаване по 7 позиции. След двете неуспешни процедури през миналата година, цените през тази са намалени с около 10%.
 Най-скъпо се предлага бившето хладилно стопанство, за което наддаването ще започне от 2 705 777 лв. - с 280 хил лева по-малко отколкото през миналата година. В списъка за продажба са няколко цеха, складове, празен терен и пароцентрала. 
Бившият консервен комбинат, който захранваше с продукцията си целия източен блок бе обявен в несъстоятелност в далечната 1996 г. През декември ще се навършат вече двадесет години откакто активите му се продават, но уви - неуспешно. През 2014 г. бе пласиран единствено трафопостът на предприятието, който по закон трябваше да бъде придобит от „Енерго-Про“. 
Столичният юрист Димитър Богданов е назначен за синдик на „Дунавия“ от съда през 2008 г. Преди това също толкова неуспешни опити за продажба са правени от други негови колеги. В момента в сградите на бившия консервен комбинат има настанени под наем няколко фирми. Най-големите помещения обачe стоят неизползвани. Моделът на продажба бе сменен едва преди две години и оттогава предприятието се предлага на обособени части с надеждата за по-лесно намиране на купувачи. Допреди това целият завод се предлагаше за продан като едно цяло.