Благодарствено писмо до кмета Пламен Стоилов изпрати посланикът на България във Франция Ангел Чолаков. Амбасадорът благодари за четирите пана, които са окачени на оградата на дипломатическото ни представителство, което се намира близо до Айфеловата кула. Изгледите от Русе ще останат там 3 месеца, за да заинтригуват и привлекат повече туристи и посетители.
„От 17 август всички, преминаващи покрай сградата на посолството, могат да се насладят на прекрасни гледки от ключови забележителности от област Русе. Сърдечно благодаря на Вас и Вашия екип за ценния принос, който оказвате за представяне на България като модерна и атрактивна туристическа дестинация във Франция“, се казва в писмото на посланика. 
Заедно с това посланик Чолаков споделя с кмета Стоилов възхищението си от отличното представяне на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ на международния фолклорен фестивал във френския град Мартиг през юли тази година. „Имах удоволствието да присъствам на събитието и да се запозная с тези талантливи млади хора, които представиха България по блестящ начин“, пише дипломатът. Както „Утро“ писа, той е поканил танцьорите през октомври да му гостуват във френската столица и да представят и там своето изкуство.