Неволно ожулване на крака на беряща плодове тийнейджърка стана повод шофьор да се сдобие с акт за две нарушения, които го наградиха с глоби за общо 150 лева и му отнеха книжката за 1 месец. Санкцията обаче стигна до съда, където бе изцяло отменена.
Случаят е повече от нелеп - на 20 май тази година малко преди 18 часа шофьорът потеглил със своята кола. Автомобилът му бил паркиран на улица във Ветово, където в същото време три момичета беряли плодове от крайпътно дърво. Две от невръстните девойки били бременни - едната в петия, а другата в седмия месец. Докато тръгвал съвсем бавно и плавно, едно от момичетата обаче залитнало и се отместило от тротоара като стъпило на пътното платно. В този момент колата ожулила крака на тийнейджърката, но шофьорът така и не разбрал за случайния инцидент. Самата пострадала също не реагирала особено - просто седнала безмълвно на тротоара и погледнала раната си без да сигнализира на водача, че я е блъснал.
По-късно обаче Г.Г. бил санкциониран за поведението си от полицията, която изтъкнала, че той се е движил с несъобразена за ситуацията скорост, не е бил достатъчно внимателен към бременните момичета и не е поел отговорност за причинената от него катастрофа.
Тези полицейски разсъждения обаче бяха опровергани от съда. Според районните магистрати водачът е нямало как да предположи, че две от девойките са бременни и трябва да е предпазлив към тях, тъй като самите те били деца и не се очаквало скоро да имат собствени деца. Отделно човекът се е движил съвсем бавно и няма как скоростта му да се определи като несъобразена. А това, че е причинил удар с колата си съдът определи като случайно събитие, за което шофьорът въобще дори не бил разбрал. Затова изцяло отмени наложените му санкции, но решението може да се обжалва пред още една инстанция.