Известният с артистизма и невероятното си танцово изкуство Капански ансамбъл пристига в Русе, за да изнесе голям концерт на 14 септември. Концертът ще се състои в салона на Военния клуб. Там танцьорите ще представят голяма част от програмата си, в която доминират ритмите и мелодиите от родния край. 
Сред тези вълнуващи танцови спектакли са „Хърцойски мотиви“, „Осенски ритми“, китката „Разградски песни и танци“, танци със стомни, възглавници, кърпи и много други. Наред с тях Капанският ансамбъл не подминава и фолклорни образци от други етнографски области в България. Танцьорите с удоволствие изпълняват шопски и тракийски хора, ръченици. Напоследък в тяхната хореография все по-осезаемо присъстват камерни произведения с интригуващи сюжети - като „Любовта на ратая“, „Отпускари“, „Сватосване“, „Кожухчето на Шаро“ и „Вълшебната капа“. 
Турнето на Капанския ансамбъл е юбилейно - в чест на 50-годишнината от създаването на артистичния екип. Началото е поставено през 1966 година в Разград, където към Дома на културата се сформира самодеен танцов и певчески състав. Двадесет години по-късно ансамбълът става професионален. От 1998 г. досега негов главен художествен ръководител и хореограф е Румян Занев. 
Днес освен традиционен фолклор, в своите концерти разградчани включват все по-широко съвременни интерпретации на фолклорна основа, фолк балет и градски фолклор. Така техните представяния пред публика винаги предизвикват горещ възторг и продължителни аплодисменти. Капанският ансамбъл се надява такава да бъде реакцията и на публиката в Русе, пред която танцьорите, музикантите и певците ще излязат на сцена за пореден път.   
Билети русенци могат да си запазят отсега в билетния център на ул.“Симеон Велики“ до общината.