Известният русенец Росен Цолов, който лежи поредна присъда в затвора в Белене, е засечен да прекарва нелегални емигранти, докато всъщност бил пуснат да се лекува в частна болница. Вместо на операция обаче Цолов, заедно с двама свои съучастници, отишъл да върши нови престъпления. Затова бил задържан за 72 часа в Царево.
Русенецът има да търпи общо 6 години затвор, след като последно пребил приятелката си, потвърдиха за „Утро“ от Районната прокуратура в Царево, като посочиха, че досието му е богато откъм хулиганства и криминални прояви, както по морето, така и по заведенията в Русе. 
Росен Цолов, софиянецът Людмил Георгиев и габровецът Георги Петков са обвинени, че на 24 август на пътя между Синеморец и Ахтопол опитали да преведат през границата 11 иракчани. Натоварили бежанците с 2 коли, като крайната цел била те да бъдат откарани до Германия. За услугата каналджиите получили общо 6000 евро.
От прокуратурата съобщиха, че настояват тримата да бъдат задържани в ареста за постоянно.
Русенецът се занимаваше с пътна маркировка и преди години като представител на фирма „Роудмаркингс“ направи безплатно червената едрозърнеста настилка около пешеходните пътеки до Халите. В началото на декември 2015 година негови близки се оплакаха в редакцията на „Утро“, че Цолов е претоварил крака си, има скъсан менискус, но е държан в затвора без медицинска помощ, като дори не са му давани обезболяващи. Изглежда, че докато е бил зад решетките, той вече е имал бизнес стратегия как да навърти някой лев, докато уж е пуснат за операция.