Българският шампион Лудогорец ще спори с отборите на Пари Сен Жермен, Арсенал и Базел в груповата фаза на Шампионската лига. Това стана ясно след тегления днес жребий в Монако за групите на най-комерсиалния футболен турнир. Българският отбор бе в четвърта урна заедно с тимовете на Селтик, Монако, Бешикташ, Легия (Варшава), Динамо (Загреб), Ростов и ФК Копенхаген.

Ръката на легендата на бразилския национален отбор и Реал Мадрид Роберто Карлос изтегли „орлите” при първото си бъркане в урните и ги изпрати в група А, където бяха още шампионът на Франция Пари Сен Жермен, сребърният медалист от Висшата лига Арсенал, както и грандът на швейцарския футбол Базел. Именно швейцарците спряха Лудогорец по пътя към групите на ШЛ през сезон 2013/14.

Лудогорец ще играе за втори път в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир, след като го направи и през сезон 2014/15. Тогава в група с отборите на Реал Мадрид, Ливърпул и Базел. Въпреки че завършиха на последното четвърто място, „орлите” записаха първите точки за български отбор в надпреварата след победа над Базел (1:0) и равенство срещу Ливърпул (2:2).

В останалите групи интерес предизвиква сблъсъкът между испанския шампион Барселона и Манчестър Сити, който е воден от Пеп Гуардиола, които ще мерят сили в група “C”. В група „D” Байерн Мюнхен ще спори с Атлетико Мадрид в повторение от полуфинала помежду им от миналия сезон. Настоящият носител на трофея Реал Мадрид пък попадна в група F, в която ще срещне отборите на Борусия Дортмунд, Спортинг Лисабон и Легия Варшава, в който се подвизава и българският национал Михаил Александров.

Ето и пълният жребий за груповата фаза на ШЛ:

Група А:

1. Пари Сен Жермен

2. Арсенал

3. Базел

4. Лудогорец

Група B:

1. Бенфика

2. Наполи

3. Динамо Киев

4. Бешикташ

Група „C”:

1.Барселона

2. Манчестър Сити

3. Борусия Мьонхенгладбах

4. Селтик

Група „D”:

1.Байерн Мюнхен

2. Атлетико Мадрид

3. ПСВ Айндховен

4. Ростов

Група „Е”:

1. ЦСКА (Москва)

2. Байерн Леверкузен

3. Тотнъм

4. Монако

Група „F”:

1. Реал Мадрид

2. Борусия Дортмунд

3. Спортинг Лисабон

4. Легия Варшава

Група „G”:

1. Лестър

2. Порто

3. Брюж

4. ФК Копенхаген

Група „H”:

1. Ювентус

2. Севиля

3. Олимпик Лион

4. Динамо Загреб.