Три месеца в Писанец беше ад! Такъв кошмар не бях виждала. Освен това фирмата изпълнител не ме потърси нито веднъж, а дори хвърлиха асфалт от моста под реката. Длъжни са, когато напускат обекта, да го почистят, но не го направиха. Гражданите многократно също подаваха сигнали на телефон 112, оплака се кметът на Писанец Виолета Неделчева по време на работна среща за състоянието на републиканската пътна мрежа в община Ветово. Тя алармира и за зейналите дупки и пропадания по пътната отсечка в селото, която три месеца се използваше като обходен маршрут заради ремонта на моста над река Бели Лом, а сега е в окаяно състояние. 
От Областното пътно управление подчертаха, че фирмата изпълнител не е напуснала обекта и увериха, че материалите ще бъдат изхвърлени, а дупките по пътния участък ще бъдат запълнени. Те обясниха, че това не е изхвърляне на боклук, а насипване, което е част от технологичния процес, като фирмата изпълнител е предупредена и след напускане на обекта всичко ще бъде изрядно почистено. 
Както „Утро“ писа, след пускането на движението по Писанския мост, ремонтните работи при 34-ти км на пътя Русе-Разград продължават по долното строене на моста, като ще се възстановят стълбовете, устоите и гредите. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на октомври, като от Пътната агенция уверяват, че ще направят всичко възможно възложените дейности да бъдат изпълнени по-рано от предвидения по договор срок - около 15 октомври.