Боливийските художници Хорхе Силес Тригос и Оскар Салес Санхинес от Боливия са носителите на Голямата награда във второто издание на международния конкурс за комикс и блицанимация, който организира библиотека „Любен Каравелов“. Резултатите бяха обявени вчера. Тази година в арт състезанието са участвали 30 автори от 15 държави в Европа, Азия и Латинска Америка - двойно повече от миналата година, съобщи директорката на РБ Теодора Евтимова. Те са представили пред журито 64 комикса и 5 блицанимации. 
Комисията под председателството на преподавателя в Софийския университет „Св.Климент Охридски“ Алберт Бенбасат е отличило с 300 евро работата „Апокалиптична трансформация“ на двамата гватемалци, а поощрителна награда от 50 евро се присъжда на Емир Мохамед Нури Делауей от Иран. Резултатите обяви председателят на русенското дружество на художниците Георги Пасев, който е член на журито. Специални поздравления отправи зам.областният Станимир Станчев, който връчи сертификати за участие на трима русенци - Георги Бошняков, Стоян Стоянов и Стефан Стефанов.
Теодора Евтимова обяви и темата за третия конкурс за комикс догодина. Авторите на рисувани сюжети ще творят по романа „Живата факла“ на Стивън Кинг - през септември 2017-а се навършват 70 г. от рождението на известния писател.