Лекотоварен автомобил е запален на алеята зад бл.“Васил Коларов“ на ул.“Доростол“ 3. Пламъците са унищожили цялата предница и вътрешността на колата, но намесата на огнеборци е спасила задната част на автомобила. На практика обаче колата става само за вторични суровини, видя вчера наш екип.
Пламъците са тръгнали малко след 1 часа след полунощ вчера. Чули са се и два тътена, вероятно от пръснатите от огъня две предни гуми. Хората в блока веднага са излезли по терасите си, а по-смелите са слезли долу. Дошлият екип от Втора противопожарна служба е започнал да гаси пламъците и след близо два часа борба с огъня пожарът е потушен. 
Първоначалният оглед е показал, че предницата на автомобила е залята със запалителна течност, след което е драсната клечката. Колата е собственост на семейство, което от два месеца е наело под наем апартамент в блока, казаха съседи.  
Две са работните версии на разследващите случая. Според първата автомобилът е запален от човек, който не иска на това място да се паркира. Не се изключва обаче вероятността колата да е подпалена заради неуредени сметки.
В средата на декември на същото място зад същия блок бе запалена друга кола, но пламъците от нея унищожиха и паркирания отпред автомобил. Злосторникът за двете унищожени коли и досега не е открит.