Турски тираджия се сдоби с окончателна присъда, след като направи пълни самопризнания, че е опитал да прекара през Дунав мост контрабандни цигари. Той ще трябва да плати и стойността на откритите в камиона му близо 4200 къса цигари без бандерол. 
33-годишният шофьор е засечен с незаконния си товар на 20 август при опит да напусне страната на път за Германия. Тогава в кухините зад тахошайбата на камиона му са открити 180 кутии „LM“ и 28 кутии „Winston“ без платен акциз. Сметката показала, че цигарите са на стойност 1560 лева. 
За стореното той предпочете да се споразумее за присъдата си директно с прокуратурата и се съгласи да изтърпи 8 месеца условно наказание с 3-годишен изпитателен срок, както и да плати 1560 лева глоба. Съдът сметна договореното наказание за справедливо и го одобри. Цигарите без бандерол ще бъдат конфискувани и унищожени.
Вчера по случая излезе още една любопитна подробност. Бащата на шофьора, който също управлява камион с товари от Турция за Западна Европа, е заловен в Русе с много повече цигари на 29 октомври 2013 година. Три дни по-късно той е осъден условно, но щафетата явно е поел синът му за развиване на семейния цигарен бизнес. Финалът обаче се оказа отново на Дунав мост.