Шофьорът на единия репатриращ автомобил е ударен с юмрук в главата от румънски гражданин, чийто автомобил бил вдигнат за отнасяне на наказателния паркинг на ул.“Котовск“. Съседът отвъд Дунав е задържан в ареста.
Екшънът станал във вторник в 11.40 часа до КАТ. Румънецът спрял опела си в забранената зона и отишъл да подготви документите за регистрация. В това време паякът минал и служителите спрели до колата.      

След като видели, че няма никой, шофьорът на паяка и полицаят, който го придружава, изчакали няколко минути, но щом не се появил никой, вдигнали опела на платформата.
В това време се появил млад румънец от град Питещ, придружен от жена, и поискал да плати на място глобата за нарушението. Служителят от общината отказал да вземе пари и опитал да тръгне, но румънците не му позволили. В разразилия се скандал питещенецът отворил вратата на паяка, започнал да обижда шофьора и накрая го ударил с юмрук по темето. Едва тогава полицаят сигнализирал във Второ РПУ и на място пристигнал наряд, който арестувал румънеца и го откарал в следствения арест. Срещу него е образувано бързо полицейско производство за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице. Предстои изправянето му на съд. А колата му все пак била откарана на наказателния паркинг.
Това е втори случай с нанасяне на удар на мой служител за по-малко от два месеца, макар че всеки ден има скандали с нарушители на общинската наредба за паркиране, но до бой не се стига. Разговарях с кмета Пламен Стоилов да определим среща с директора на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов, за да ни пращат по-сериозни полицаи, които да създават респект сред нарушителите и да не им дават възможност да своеволничат, тъй като униформеният в случая изобщо не се е намесил да прекрати скандала и е оставил шофьора да се оправя сам в ситуацията, каза вчера директорът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов.
Предният скандал, завършил с удар с глава в лицето на служител на репатриращ автомобил, стана на 7 юли. Ситуацията тогава бе идентична с тази, само че нарушителят догони паяка с такси до паркинга и там разби носа на служителя. Виновният шофьор бе арестуван и пратен на съд, но решението на магистратите още е неизвестно.