Наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев остана изключително доволен от представянето на своя тим, който се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като отстрани "Виктория" (Пилзен).

Той поздрави играчите си за характера, който са демонстрирали и благодари на феновете, които бяха дошли да подкрепят "орлите" в Чехия.

Специалистът призна, че реваншът, завършил 2:2, не е имал особени футболни качества, но важен е крайният изход от него.

"Доказахме, че сме отбор на средно европейско ниво, което е добре за целия български футбол. Това е невероятна крачка за този клуб, но "Лудогорец" ще продължи да надгражда. Ще бъдем отбор, който печели точки. В зависимост от жребия, може и да се борим за прескачане на групите или за третото място, за да играем в Лига Европа на пролет", коментира Дерменджиев пред bTV Action.

"В клуба се строи и се надгражда, всичко на организационно ниво е перфектно. Постепенно отборът трябваше да придобие този характер, важно е още постепенно да надгражда, не може всичко да стане изведнъж. Вече обаче имаме самочувствието спокойно да кажем, че ще спечелим титлата или, че ще влезем в групите", каза още треньорът на "орлите".