Ръководството на СКТМ „Дунав“ готви трансферни изненади преди новия сезон в елитните дивизии по тенис на маса.
Женският тим ще бъде подсилен с Анелия Карова. Родената в Панагюрище национална състезателка е  държавна шампионка, като през последната година игра в чужбина. 
До нея в отбора ще е и румънка. Чужденката пък е бивша шампионка на своята страна. Като прибавим имената на Мейджан Бакалова и Екатерина Петрова, русенският тим се очертава да е сред фаворитите за отборната титла на България.
Доста по-силен със сигурност ще е и мъжкият отбор. Новите имена в него ще са Теодор Александров и Денислав Коджабашев. Теодор е държавен шампион на сингъл и в отборното първенство, а Коджабашев е национален първенец на смесени двойки. 
Отборът ще е стопроцентов хит с досегашните си състезатели Стефан Лъвчиев и Елик Дюрант. Французинът Дюрант стана наскоро световен шампион за тенисисти до 45 години.
Главен спонсор на СКТМ „Дунав“ ще е фирмата „Рубикон Инженеринг“, чиито собственик е бившият тенисист Севдалин Вълнаров.
„Идеята е покрай тези безспорно много силни нови състезатели да развием младите си тенисисти. Надяваме се, че с помощта на община Русе ще можем да направим ремонт на парното и да обновим залата по тенис“, каза пред „Утро“ треньорът Петър Петров.