Абонаментните карти, обещани преди време от ръководството на ФК „Дунав“ за ветераните, вече са готови, научи „Утро“. Пропуските ще дадат възможност на заслужили за каузата на русенския футбол бивши играчи и треньори да наблюдават безплатно мачовете на представителния отбор. Доколкото стана ясно, списъкът съдържа на този етап двайсетина имена, но в движение към него сигурно ще бъдат добавени имената и на други ветерани. Картите ще се разпределят тези дни в клубния офис на бул. „Фердинанд“, както и в намиращия се в близост магазин „Спорттлик“.
Администраторът на ФК „Дунав“ Огнян Цветанов уреди вчера в БФС състезателните права на таджикския футболист Нуриддин Давронов. Картотеката стана факт, след като Давронов получи жълтата си карта. 
Според старши треньора на отбора Васелин Великов таджикът обаче все още не е готов за място в основната групата, камо ли пък за титуляр. 
„Трябва да навакса изоставането си в подготовката. Освен това, доколкото стана ясно, не е играл през последната година. Иначе прави добро впечатление“, каза Великов пред „Утро“.
Най-вероятно Давронов ще е последното попълнение в тима на „Дунав“. Трансферният прозорец за България ще затвори на 31 август, но клубът едва ли ще прибегне към договори с други футболисти.  
Преди Давронов контракт с „Дунав“ парафира сънародникът му Искандар Джалилов. Джалилов заслужи титулярната фланелка от стартовия мач в първенството на Първа лига и дотук се представя изключително стабилно. Няма да е изненада, ако през зимата стане обект на интерес от водещи български отбори.