Трафикът на тежкотоварните камиони в Бъзън, особено през летния сезон, е изключително натоварен. Проблемът не е от вчера, но от интензивното движение настилката вече пропада, а по къщите покрай пътя са се появили пукнатини. Освен това шофьорите минават като хуни, а по улиците се движат нашите деца, оплакаха се жители на селото. Те се страхуват от инциденти и в тази връзка са организирали подписка, с която да се ограничи скоростта и да се поставят неравности. Хората не искат да се стига до протестни действия, но ако исканията им не бъдат удовлетворени, са готови да излязат на протест, както се случи в Червена вода. 
Кметът на Бъзън Василена Цанкова обясни, че са изпратени докладни до община Русе с искане да се забрани движението на тежкотоварни автомобили по главния път, но им е отговорено, че това е невъзможно. По главната улица „Бачо Киро“ жителите имат уверението, че ще бъде поставена изкуствена неравност, но за другата натоварена улица „Св.св. Кирил и Методий“ специалната комисия по организация и безопасност на движението е дала отрицателен отговор. 
Пътят там е двупосочен, но много тесен и два тира не могат да се разминат. Ще настояваме това решение да се преразгледа, тъй като наблизо има детска площадка и спортни игрища. Улицата се използва от шофьорите на камиони, защото там има сушилня за зърно, каза още Цанкова, като по думите й няма пречка движението на тежкотоварните автомобили по този пътен участък да се забрани.
Всъщност камионите и тежкотоварните машини, които превозват зърно, минават между селата, тъй като за шофьорите им този маршрут излиза по-евтин, а и никой не иска винетки. Това обаче тормози живеещите край пътя, а по пътната настилка се появяват множество пропадания и неравности. Като пример жителите на Бъзън посочиха една огромна дупка на главния път, която екип от общинско предприятие „Комунални дейности“ запълва вече от 6 месеца, а тя постоянно се отваря.