На метри от детската площадка пред блок 207 в квартал „Чародейка“ изникна нерегламентирано сметище, от което се разнасят зарази, оплакаха се притеснени родители. На ската зад гаражите са натрупани множество боклуци, като купчините постоянно растат. Замърсеният терен е обсипан с всевъзможни отпадъци, сред които автомобилни части, парчета стар ламинат, плоскости, найлонови торбички, много шишета и кутии, от които през летните месеци се носи силна смрад. 
Ясно личи, че почти всички боклуци са нарочно изхвърлени там от недобросъвестни граждани, въпреки че в близост има няколко контейнера, включително и за разделно събиране, които се извозват редовно. 
Най-голямата тревога на живеещите в района е, че децата играят наоколо, а това е опасно за тях. Нелицеприятната гледка е непосредствено до пътен участък, по който ежедневно минават автомобили, които също стават свидетели на незаконното сметище.  
Теренът е общински и вече е възложено почистването му, каза за „Утро“ шефът на общинската дирекция „Транспорт и екология“ Георги Игнатов. 
Все пак обаче поддържането и опазването на чистотата опира до личното самосъзнание на всеки гражданин и това, че някой е решил да си изхвърли непотребните вещи и отпадъци в близост до жилищните кооперации в района, говори само за ниска култура и безотговорност.