Един-единствен кандидат е подал документи за шефското място в Бюрото по труда в Русе, стана ясно вчера. Този единствен кандидат, който е и единственият допуснат до събеседването, е Галина Димитрова. На 30 август тя ще се яви на тест и интервю в Агенцията по заетостта. И най-вероятно ще оглави русенското Бюро по труда. Както „Утро“ писа, от 1 юни назначеният с конкурс на поста Румен Януаров бе освободен. 
Това е втори опит на Галина Димитрова да стане началник на Бюрото по труда в Русе и по всичко личи, че той ще бъде успешен. Тя е заемала вече тази позиция, но в Тутракан. 
Когато през март 2015 година се проведе предишният конкурс за шефското място в русенското Бюро по труда, овакантено с освобождаването на директора Баки Солак, Димитрова пак бе кандидат. И дори мълвата я спрягаше за предизвестения победител. Тогава обаче Румен Януаров получи повече точки от Димитрова и стана директор на бюрото. Изненадата беше за всички, а най-изненадан изглеждаше самият Януаров, който добре знае каква е моториката на подобни конкурси. Частично обяснение този внезапен развой на нещата получи, когато през есента на същата година бившият областен управител Януаров бе подреден в листите за общински съветници на АБВ - партията на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. В тази светлина някак логично дойде и освобождаването на Румен Януаров от поста шеф на Бюрото по труда непосредствено след оттеглянето на Калфин от правителствения кабинет. 
Службата „директор на Бюро по труда“ явно е сред най-отчетливите изразители на политическите метли. Баки Солак също си тръгна от поста, който заемаше малко повече от година, след като приключи поредният период на управление с неговата партия ДПС. Януаров остана на шефското място по-малко от година и бе освободен дори без предизвестие и без обяснения, тъй като законът позволява това, когато назначеният е все още в едногодишен изпитателен срок. Уволнението на Януаров бе подписано от новия тогава директор на Агенцията по заетостта и бивш директор на регионалната служба по заетостта в Русе Драгомир Николов.