Отличният старт на „Дунав“ в „А“ група ни отведе логично до разговoр с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Ето какво каза вчера той за читателите на „Утро“.

- Д-р Симеонов, какъв е вашият коментар за това хубаво начало?
- Честно казано, в най-смелите си мечти виждах отбора с 4 победи след първите 4 мача. Нека обаче да не бъдем максималисти - тези три успеха и ремито в първия кръг срещу „Верея“ са повече от много добър резултат. Моите поздравления за отбора и треньорския щаб!
- Серията обаче можеше да е с обратен знак предвид абсолютния дебют на „Дунав“ в елитната дивизия.
- Никога не съм разсъждавал върху такава възможност. Имах предчувствието и вярата, че ще се представим добре, и то е факт. Ето, сега се задава мач срещу „Черно море“ в Разград. Той ще е в събота и ще се играе в твърде удобен час - 17. Питам се дали не можем да напълним „Лудогорец Арена“ и да покажем на цяла България, че нашата публика стои вярно и солидарно до своя отбор! А освен морално и емоционално измерение участието на „Дунав“ в Първа лига е и финансово изпитание. Русе нямаше отбор в елита в продължение на 25 години и този добър старт на тима трябва да бъде оценен от публиката. Ето защо призовавам феновете да си купят билети и карти, да дойдат в Разград и застанат зад своя отбор. След мача с „Черно море“ идва двубой с ЦСКА. Мисля, че можем да излезем с чест от тези две срещи и все така да бъдем в челото на класирането.
- Не товарим ли така отбора с прекалено високи очаквания?
- Защо да са високи? Вече видяхме какво могат другите тимове в Първа лига. Не смятам по никакъв начин, че „Дунав“ стои по-долу от тях. Сетете се например как „Черно море“ губеше с 0:2 срещу „Локомотив“ /ГО/, а после се измъкна по чудо до 2:2. Имаме своите шансове срещу варненци и те не са малки. А и вие казахте, че „Дунав“ надигра „Пирин“ по всички показатели, пък после благоевградчани стояха съвсем като равни срещу ЦСКА. Наскоро дадох интервю за друга медия, в което ме питаха упорито как едва ли не мислим да я караме с футболисти, чиито имена не са достатъчно популярни. Нямали сме звезди! Моят отговор беше - напротив, разполагаме с достатъчно качествени играчи. Те не са един или двама. Мисля, че сполучихме и с попълненията. При това привлякохме футболисти при прилични за клуба финансови параметри. Скъпа селекция, дори и да искаме, не можем да си позволим. А и този отбор се гради от 3 години, ядрото му се съхрани, през този период се формира като отличен колектив. 
- Каква е картинката в „Дунав“ на фона със заплащането в богатите клубове?
- Казах вече, че можем да се разпростираме според сегашните си възможности. Няма как да подписваме договори за щедри заплати, но се стараем да бъдем коректни според условията в контрактите. Не си спомням да е имало случай със забавяне на заплати. Мисля, че тази част от нашите задължения като ръководство допринася също за сплотяването на колектива. Ако кажа, че е лесно, ще излъжа. Правим каквото можем - благодарение на фирми, приятели, община Русе. Хората, които помагаха през годините, помагат и сега. Вярно, някои по-скромно, но аз ценя всяка помощ. 
- Докъде стигна въпросът с ремонта на Градския стадион? Избрани ли са вече фирмите, които ще изпълнят реконструкцията?
- Честно казано, не знам. Надявам се всичко да стане много бързо, за да играем мачовете си колкото се може по-скоро в Русе. Мнозина се заблуждават, видите ли, че не искам да посрещнем „Черно море“ на нашия стадион. Напротив - аз съм човекът, който желае най-много този мач да е в Русе. Теренът на Градския стадион обаче е в окаяно състояние. Той е трагедия. На места тревата буквално липсва. Какъв футбол може да се играе при такива условия! Ако има нещо, с което да се червя пред нашите футболисти, то е състоянието на базата. Знаете, че имаме идея да вземем стадион „Дунав“ и да го реконструираме. Крачка по крачка трябва да създадем добри, да го кажем, нормални условия за подготовка. Това е основата, нататък следва изграждането на пирамидата. А не, както беше в продължение на много години, пирамидата да е с върха към земята.
- Гледахте ли последния мач на „Дунав“ срещу „Локомотив“ /Пд/ и какво е вашето мнение?
- Спортно-техническите анализи ще бъдат направени от треньорския щаб. Като зрител видях неособено добро първо полувреме и силно второ. Така долу-горе се разви и мачът срещу „Нефтохимик“ в Бургас. Важното е, че отборът трупа самочувствие и набира опит. Идният мач срещу „Черно море“ в Разград е идеален момент Русе да се обедини зад „Дунав“. Нека да бъдем по трибуните на „Лудогорец Арена“. Аз съм сигурен, че футболна България, както вече го прави, тепърва ще говори за нашия отбор и че добрата серия ще има още по-добро продължение.