На неподходящата 59-годишна жена попаднал мераклия за лесни пари. 
В петък около 19.30 часа на домашния телефон на русенката се обадил мъжки глас и с радост казал „Здрасти, как си, позна ли ме?“. Жената в първия момент оприличила гласа на приятел на съпруга си, но от постоянните предупреждения веднага се сетила, че това може да е уловка. Затова с бодър глас отговорила „Здравей, добре съм, но защо не се обадиш направо на Митко на мобилния му телефон, в момента той е у съседа“. 
Мъжът от другата страна на жицата отговорил, че търси Митко по много спешна работа, за която трябват пари, но ако се включи, ще спечели двойно, че и повече. Това вече убедило жената, че това са поредните измамници, и тя започнала да го върти на 180 градуса, за да му използва възможно повече импулси. Мъжът помислил, че лесно ще подмами жертвата си да даде пари вместо съпруга си, докато той се черпи със съседа, и още по-настоятелно започнал да иска пари. Спешно трябвали 10 000-12 000 лева, за да купят стока, за която бил намерил на кого да я продаде за над 25 000 лева. Тогава жената казала, че Митко тъкмо влиза и ще му даде слушалката, за да чуе офертата, но връзката веднага прекъснала, а после номерът не можел да бъде избран.
По този повод от ОДМВР отново предупредиха русенци да не дават пари на човек, който им се обажда от непознат номер за измислени операции или сделки и първо да направят опит да се свържат с близките си от друг телефон.