Впечатляваща сграда, която кара минувачите да мислят, че Русе отново се кани да каже своя дума в архитектурата, вече е пред завършване. Зданието с леко сюрреалистичното излъчване на съчетанието на дърво и сребрист метал в комбинация с дръзки линии на силуета определено е доста по-различно от всичко останало в квартала покрай „Арда“. На същото място на улица „Мария-Луиза“ години наред тънеше в немара започнат и изоставен строеж на храм на една от протестантските църкви. Според замисъла храмът по проект на арх.Венцислав Илиев беше необичаен и с нестандартни архитектурни послания. За жалост той така и не стигна до завършване, тъй като въпросната църква се отказа от намеренията си. 
Сега сградата, в която са предвидени и подземни гаражи, ще бъде център за офиси на строителни фирми. Самата тя е собственост на едно от известните с авторитета си в тази сфера предприятия - „Роан“. Автори на окончателната визия са русенските архитекти Драгомир Стоянов и Калоян Тончев. Предложението за превръщането на започната като църква сграда в офис център първо било отправено към арх.Венцислав Илиев. Отказах, тъй като аз този замисъл съм го преживял и изстрадал като църква, обясни арх.Илиев, който се отказал от авторските права върху своя проект. 
В момента се оформя пространството пред футуристичното здание, което доближава Русе до градовете с необичайни архитектурни акценти. Малкото площадче, което става финална точка в новия ансамбъл, скоро ще бъде готово. И ще остане само да се смени мястото на трите контейнера за смет, които сега са поставени точно на бордюра на улица „Мария Луиза“.