Едни от най-забавните и най-харесвани напоследък персонажи от рисувани филмчета ще гостуват на русенската публика. Маша и Мечока от едноименния анимационен сериал оживяват в театрален спектакъл на международния продуцентски център „Трида“.
Специално за жънещия успех след успех музикален интерактивен спектакъл „Сандъкът на щастието“ /кой знае защо преведен от българските организатори на турнето като „Кутията на щастието“/, са изработени кукли. Те са абсолютно точни копия на анимационните герои, но значително по-големи на ръст от обичайното: симпатичната пакостлива Маша, добродушния Мечок, Заека, Козела, Вълците и др. 
Приключенията започват с това, че в един прекрасен летен ден Маша решава, че не й върви. Затова й се приискало да притежава един цял сандък щастие. И тръгва през гората да го търси, като по пътя си среща различни зверове и, разбира се, приключения. 
След изключително успешно турне по Русия спектакълът ще гостува и в България. Обиколката започва на 13 ноември от София, следва Велико Търново, а оттам „Сандъкът на щастието“ ще пристигне в Русе. Русенци ще го видят на 15 ноември от 18 ч в Голямата зала на Доходното здание. Цените на билетите са от 20 до 40 лева.