Футболистите на „Дунав“ заминаха в следобедните часове вчера за Пловдив, а вечерта отседнаха в едноименния новотел. По програма старши треньорът Веселин Великов не придвижда занимание на терен в Града на тепетата. 
Дунавци ще се срещнат днес с „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в мач от 4-ия кръг на първенството в Първа лига. Двубоят на стадион „Лаута“ ще започне в 19 часа.
Великов направи само една принудителна рокада в състава на основната група в сравнение с победния мач срещу „Пирин“ в Разград. На мястото на контузения Бранимир Костадинов за Пловдив замина десният бек Марио Петков. Петков загуби титулярното си място след ангажирането на таджика Искандер Джалилов, който пък се отличи с много силна игра в първите 3 мача. 
„Казах преди двубоя с „Пирин“, че не ние, а съперникът трябва да се съобразява с нас. Не искам да звучи надменно, но ще го кажа и по адрес на съперниците от „Локомотив“ /Горна Оряховица/ - уважавайте нашите достойнства! Ние не сме супертим и знаем още колко  много работа ни чака, ала ще се борим здраво за всяка точка и за мястото си в елита на българския футбол. Най-важното е да наложим стила си. Като във всяко състезание ще се нуждаем и от малко спортен шанс“, каза Веселин Великов пред „Утро“.
На практика неговите момчета ще имат за съперник, различен като състав отбор в сравнение с отминалото първенство на „Б“ група. „Локомотив“ направи шумна селекция с опитни играчи и стаж в елита като Стефано Кунчев, Мартин Кавдански, Венцислав Керчев, Владислав Узунов, Димо Атанасов, Георги Каранейчев, Симеон Мечев. В отбора се завърна и игралият един сезон за „Лудогорец 2“ голмайстор Янаки Смирнов.