Три пияни шофьори ще се движат пеш в следващите месеци и ще трябва много да внимават да не стъпят накриво, за да не влязат в затвора.
Миналия понеделник полицейски наряд от Две могили забелязал странно движение на пежо и го спрял за проверка. От мъжа зад волана веднага лъхнало на алкохол, а дрегерът само уточнил количеството - 2.01 промила. За провинението си И.К. получи от районния съд в Бяла шест месеца условно с три години изпитателен срок и бе лишен от книжка за една година.
На следващия ден в Бяла е заловен друг веселяк на градус, докато слаломира с микробуса си. И неговата проба дала сходен резултат - 1.97 промила. Почти същото е и наказанието на безработния Ю.Я. - пет месеца условно с три години изпитателен срок и 10 месеца без право да шофира.
На 29 юли пък гост от Дулово бе заловен да криволичи до жп прелеза преди Две могили с шкода. Дрегерът посочи причината - 1.80 промила, заради които К.П. се сдоби с три месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок и отнемане на правоспособността за шест месеца.
И в трите случая наказанията са договорени с прокуратурата и са одобрени от съда, така че са окончателни.