Трима пияни мъже, двама от които никога не са имали книжки, се качили на колите си, но не стигнали там, закъдето тръгнали.
В 2.21 часа вчера в ОДМВР се получил сигнал за блъснато в електрически стълб БМВ. Ударът е бил толкова силен, че бетонната колона се причупила на две и увиснала на жиците. Изпратеният на място екип от РПУ-Ветово установил, че 21-годишният шофьор има охлузни рани по лицето и тялото от натрошеното предно стъкло. От него се носела силна миризма на алкохол, а дрегерът само установил количеството - 1.57 промила и Д.М. веднага останал без книжка. Медици от Спешна помощ промили раните му и го освободили, но тепърва му предстоят срещи с правосъдието.
В 4.30 часа същата нощ волво с 42-годишен мъж зад волана се забило в разделителната мантинела срещу магазин „Зора“ на бул.“Липник“. Проверката на екип от КАТ установила, че З.Н. няма правоспособност, но пък има достатъчно кураж да кара, подплатен навярно и от измерените в дъха му 2.07 промила алкохол. Пословичният късмет на пияните в подобни ситуации обаче отново проработил и З.Н. се разминал без никакви поражения.
Няколко часа по-рано 24-годишният Л.Ф. от Ботров бил на гости в Полско Косово, но решил да се прибере с мерцедеса си, въпреки почерпката. Само че дори не успял да излезе от селото. Към 1.30 часа колата му се врязала в улично дърво, а дошлите от Бяла полицаи установили очевидното - младежът карал с 1.30 промила алкохол, а фактът, че няма книжка, никак не го смущавал. Не се знае ще го смути ли предстоящото дело срещу него за пиянско шофиране.
Още десет катастрофи са станали в региона в сряда, за радост без пострадали. По повод рязко зачестилите пътни инциденти от ОДМВР призовават да се шофира със съобразена скорост и в никакъв случай да не се сяда зад волана след употреба на алкохол или без правоспособност. Полицията съветва още водачите да спазват дистанция и всички в колите да поставят предпазни колани, а децата да се возят в обезопасителни столчета.