Месец преди началото на новата учебна година „Енерго-Про“ започва профилактика на всички трафопостове и електрически касети, които захранват учебните заведения в Североизточна България, съобщиха от компанията. Специалистите на дружеството ще инспектират електрозахранващите съоръжения и ще предприемат необходимите действия за осигуряване на качествено и надеждно електроподаване, за да се обезпечи нормалното протичане на учебния процес. 
За да бъде гарантирана сигурността и безопасността на децата, специалистите на компанията ще проверят всички електрически касети за разбити или отворени вследствие на вандалски прояви врати и предпазни щитове. От „Енерго-Про“ призовават родителите и учителите да обяснят на децата, че трафопостовете не са място за игра. От съображения за безопасност не трябва да се правят опити за отваряне заключените електрически съоръжения и да се навлиза в зоните за обслужване на трафопостовете.
Всеки гражданин, който забележи нередност по електрическите съоръжения, може да подаде сигнал на денонощната телефонна линия на дружеството 0700 161 61 или на имейл [email protected] Екипите на компанията своевременно ще направят проверка, обещават от „Енерго-Про“.