Два дена, след пускането на движението по Писанския мост след тримесечен ремонт, от Пътната агенция започнаха изкърпването на пътя през Червена вода. Маршрутът през селото, който е част от пътя Русе-Кубрат, се използваше като обходен и по него минаваха всички тежкотоварни автомобили. Това очаквано доведе до отварянето на множество дупки, появиха се дълбоки пропадания, неравности и коловози, за които червеноводчани се жалват непрекъснато. От бюджета на Пътната агенция са заделени 365 000 лева за закърпването на трасето, като до края на месеца се очаква ремонтните дейности да приключат. Те се извършват от консорциум „Пътно поддържане Русе 2014“, в който влизат фирмите „Хидрострой“ и „Пътинженеринг“. 
„Пътят в Червена вода плаче за ремонт, дупките са една до друга, но по него в момента не се прави нищо. Работи се по пътя между Николово и Червена вода, но не и по належащия за закърпване път между Русе и Червена вода“, коментираха жителите на селото.
Те отбелязаха, че след пускането на Писанския мост трафикът е намалял и сега движението през селото е както преди, но бяха категорични, че продължават да настояват за изграждането на обходен маршрут.