Русенец е екстрадиран от Англия по искане на ОДМВР, тъй като преди две години е хванат да шофира с фалшифицирана книжка на името на човек от Видин.
Милчо М. е засечен с фалшификата през 2012 година, но веднага след това успява да отиде в Англия на гурбет. По-късно полицията установява, че го няма на посочения адрес и го обявява за общодържавно издирване, което не дава резултат. Така през 2014-а беглецът е обявен за издирване с европейска заповед.
Преди шест месеца Милчо е открит в Англия и е вкаран в затвора до приключване на процедурата за екстрадицията му. След два месеца зад решетките е пуснат под домашен арест и не прави опит да се укрие. В събота Милчо получава SMS в колко часа да се яви на летището в Лондон за полет до София, без да му е обяснено за какво е издирван. Там го чака конвой, който го докарва до ареста в Русе.
Вчера адвокатът му се опита да го освободи под гаранция или под домашен арест, но троен състав на Окръжния съд не се съгласи с мотивите на защитата и остави Милчо зад решетките до образуване на дело от Районна прокуратура.