13 шева са направени на ръката на 7-годишно момченце, дошло на гости от Германия. Причината за тежкия инцидент е стърчаща видия на пързалката на детска площадка, собственост на заведението „Баба Яга“ в Парка на младежта.
Кървавата сцена се разиграла в неделя. Детето било заведено от баба си да поиграе на площадката в парка. Момченцето се качило на пързалката,  видяло, че липсват две дъски и в опит да ги прескочи паднало и си раздрало ръчичката. От 8-сантиметровата рана рукнала кръв и бабата отвела внучето си в Спешно отделение в Университетската болница. 
Дежурните хирурзи направили 13 шева, били му инжекция против тетанус и го освободили.
Вчера всички дъски на злополучната пързалка и на другите играчки вече бяха на местата си и бяха закрепени с обезопасени болтове, а не с видии. Персоналът на „Баба Яга“ пък в един глас заяви, че по време на нещастието други са били на смяна, а собственикът на заведението е извън града. Все пак един от служителите се престраши да каже, че няколко пъти са се обаждали в общината да ремонтират детската площадка и получавали отговор, че тя е на заведението и за нея трябва да се погрижи собственикът.
Млада майка, с която „Утро“ разговаря в Парка на младежта, каза, че в събота дъщеричката й на година и половина се опитала да се спусне по проблемната пързалка до „Баба Яга“, но си скъсала клина на стърчаща видия. 
Възложих проверка по случая, има изготвен констативен протокол и работата оттук нататък продължава. Детската площадка е изготвена от предишния наемател на заведението, а сегашният е сменил дъските на съоръжението, но въпреки това служителите са констатирали нередности. Докладът вече е представен на кмета Пламен Стоилов и заместника му Димитър Наков, а направените в него констатации и забележки ще бъдат изпратени на наемателя за отстраняването им. След това ще бъде извършена и повторна проверка, каза за „Утро“ шефът на общинската дирекция „Транспорт и екология“ Георги Игнатов.