Мургава ветеранка в джебчийския занаят, практикуван обикновено от деца и младежи, бе заловена след двайсетина дни издирване по сигнал за кражба на дамска чанта в магазин за дрехи втора употреба на известната с красивите си сгради улица „Славянска“ в центъра на Русе.
На 23 юли около 10 часа 45-годишната мургавелка набелязала русенка, която влязла в магазин за дрехи втора употреба. После издебнала жената да влезе в пробната и да остави за малко чантата си без надзор, грабнала я и хладнокръвно си тръгнала. Улисаната в избор на дрехи клиентка дори не усетила какво е станало и разбрала за кражбата едва когато понечила да се обади по телефона и установила, че чантата й я няма. 
Отзовалите се на сигнала полицаи разпитали персонала на магазина и получили насока за мургавата посетителка, която влязла, завъртяла се покрай щендерите и много бързо излязла. По описанието стеснили за ден-два кръга до старата си познайница Р.З., но когато я потърсили се оказало, че тя вече шета някъде по Черноморието. В понеделник крадлата била засечена в Русе и вкарана в ареста.