„Черно море“ /Вн/ и „Дунав“ разделиха първо-второ място след мачовете от третия кръг в първенството на Първа лига. Двата тима са с по 7 точки, но черноморци стъпиха на върха заради по-добрата си голова разлика - 6:3. Дунавци са с 3:1.
Последният двубой от кръга между „Ботев“ /Пд/ и „Славия“ се игра късно снощи. Както и да завърши той, таблицата за класиране няма да претърпи съществена промяна.
„Берое“ и „Лудогорец“ са с мач по-малко, защото не се срещнаха в първия кръг заради ангажименти на разградчани в евротурнирите.
А „моряците“ завършиха 2:2 като гости на „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в Пловдив. Те губеха докъм 70-а минута с 0:2, но Бакари вкара два бързи гола и изравни резултата. Варненци доиграха двубоя с 10 души, защото Траянов бе изгонен с червен картон в 85-а минута. До края „железничарите“ упражниха сериозен натиск и само късметът спаси черноморци от загубата.
Двубоят бе интересен за наблюдаване и анализи, защото „Дунав“ ще гостува на 19 август от 19 часа на „Локо“ /ГО/ в Пловдив.
Този „Локомотив“ на практика няма почти нищо общо с композицията, срещу която „Дунав“ игра в отминалото първенство на „Б“ група. Старите играчи се броят на пръсти, а отборът се подсили с доста опитни футболисти.
С две думи - „Локо“ въобще не е отбор за подценяване. В средата на терена действат пъргави и технични халфове. Защитата начело с Мартин Кавдански изглежда прилично, въпреки че бе матирана на два пъти след центрирани топки. Напред „дърпа“ много силният физически Тихомир Кънев, който освобождава пространства на хитреца Янаки Смирнов.  
Силно впечатление направи самочувствието, с което Симеон Мечев стреля силно и опасно от почти всякакви позиции. Той и влезлият като резерва Георги Каранейчев бяха близо до гол и при коварни изпълнения на преки свободни удари.