Услужлива леля дала 900 лева на „племенника“ се, за да освободи поръчка от Германия в голям русенски магазин.
В събота на телефона на 83-годишна русенка се обадил мъж, който се представил за нейн племенник. Той помолил да му услужи със 7000 лева да освободи 10 двигателя от Германия, които са пристигнали в русенски магазин по негова поръчка. Лелята казала, че няма толкова голяма сума. „Племенникът“ обаче й се примолил още веднъж и оставил мобилния си номер, за да му се обади, като събере парите. Уговорката била, че до вечерта те ще й бъдат върнати. 
Бабата извадила всичките си спестявания в размер на 900 лева и се обадила на посочения номер. Мъжът казал, че в момента не е в Русе, но ще изпрати негов приятел да ги вземе пред блока. Така без да затваря слушалката жената изчакала позвъняване на звънеца й от входната врата на блока. После слязла пред блока и предала сумата на непознат мъж. Веднага след това се качила в апартамента си и позвънила на сестра си, за да се похвали, че е помогнала на сина й. Тогава се разбрало, че никой от семейството не й искал пари и бабата съобщила за измамата на сина си. Той пък се обадил в полицята.
Това е 22-та измама от началото на годината, като общо измъкнатите с лъжи пари от старци са 69 900 лева. След вкарване в затвора на петима измамници от Ветово далаверите им секнаха за около два месеца, но напоследък пак зачестиха.