Спортен празник на запасни военни се проведе за втори път в Ценово. Той бе организиран от Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, като бяха поканени запасни военни от префектура Гюргево. Бившите военни се състезаваха по футбол на малки вратички, тенис на маса, шах и спортен риболов. Гостите бяха посрещнати с хляб и мед и поздравени от кмета на Ценово д-р Петър Петров и председателя на РСОСЗР о.р.майор Димитър Вълков. Футболната среща завърши с резултат 2:1 в полза на домакините. 
В шаха, тениса на маса и риболова гостите се оказаха по-добре подготвени. Най-атрактивна и оспорвана битка се разгоря край рибарника по Янтра в село Долна Студена. За близо два часа ценовчани уловиха скромните 580 грама, а в живарниците на румънците се събраха един-два дребосъка повече - 820 грама. За най-атрактивен въдичар бе определен Ауреан Русе, който призна, че с такъв улов трудно може да се приготви рибена чорба за цялата група.
Спортният турнир завърши с награди, медали и подаръци, а накрая бившите военни показаха, че не са малко и артистичните им таланти - в песните, хората и ръчениците.