Манчестър Юнайтед стартира с категорична победа новия сезон във Висшата лига. „Червените дяволи” надделяха с 3:1 при визитата си на Борнемут след попадения на Хуан Мата (30‘), Уейн Рууни (59‘) и Златан Ибрахимович (64‘). За домакините пък се разписа Арън Смит в 69-ата минута.

Днешната срещата бе и дебют за Жозе Моуриньо начело на Юнайтед в Премиършип. Рекордната покупка в селекцията на тима Пол Погба пък пропусна срещата заради наказание.

Иначе двубоят на „Виталити Стейдиъм” стартира с превъзходство на гостите, които обаче трудно намираха път към противниковата врата. Първата възможност за тях се откри в 26-ата минута, при която Уейн Рууни стреля опасно, но Боруц спаси. Натискът на Юнайтед даде резултат в 30-ата минута, при която кошмарна грешка в защитата на Борнемут позволи на Хуан Мата да открие на празна врата за 0:1. Така завърши и първата част.

След почивката гостите продължиха да са по-активният тим на терена и в 59-ата минута Уейн Рууни с глава покачи на 0:2. Пет минути по-късно едно от новите попълнения Златан Ибрахимович вкара страхотен гол с шут извън наказателното поле, с което направи преднината на своя тим класическа. Това бе и втори официален гол за шведа с екипа на Юнайтед и първи за него във Висшата лига.

В 69-ата минута домакините върнаха едно попадение, а в негов автор се превърна Арън Смит, който оформи крайното 3:1 за Манчестър Юнайтед.