15 000 лева е наградният фонд в националния конкурс за дизайн „ПРОпорция“|DDA 2016 (Dibla Design Awards 2016), организиран от платформата dibla.com. Той се провежда за първа година и включва две основни категории - „Интериорен дизайн“ и „Продукт дизайн“. Всеки желаещ може да участва с неограничен брой проекти във всички задания. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония, по време на която dibla.com ще определи и „дизайнер на годината“ с принос за развитието и популяризирането на българския дизайн.
 Конкурсът е първи по рода си у нас като концепция, мащаб и награден фонд. Инициативата е резултат от високите позиции на платформата и стабилните партньорства, изградени през годините с най-големите фирми в бранша. Благодарение на тях дългогодишното желание на дизайнерите за престижен конкурс с голям награден фонд, в който да покажат креативните си проекти, се сбъдва. 
Регистрация в конкурса трябва да се направи до 20 август на е-mail: [email protected], а състезателни проекти ще се приемат на същия адрес до 31 октомври. Ще бъдат отличени най-добрите разработки в три подкатегории - Хотелска стая 4 звезди, Открита зона за релакс/изнесено СПА за домашна употреба и Обособена зона за разговори и openspace офис. Всяка от тях е структурирана така, че да решава проблем на българския пазар и да дава готови адекватни предложения, да включва използването и комбинирането на продукти и материали от фирмите-партньори на конкурса, което осигурява възможност за реализиране на проектите от заинтересовани страни и ги прави пазарно ориентирани.