Известната русенска фирма „Ел“ на Стефан Стефанов ще изгради новото осветление в междублоковите пространства по кварталите и на три детски площадки. Тя успя да се пребори за обявената от общината обществена поръчка в конкуренция с други две фирми, а договорът за изпълнението на дейностите между кмета Пламен Стоилов и Стефанов е сключен на 12 август. Срокът за строително монтажните работи е 80 календарни дни, което означава, че до края на ноември междублоковите пространства в кварталите и трите детски площадки ще грейнат. Изграждането на новото осветление ще струва 145 463 лева, като се предвижда то да се изпълни с паркови стълбчета с височина 3,5 метра и да се пуснат кабелни захранващи мрежи. 
След като в началото на месеца специална комисия се събра, за да разгледа и провери техническите предложения на тримата участници в поръчката, стана ясно, че поради липси и несъответствия в документацията, единият кандидат - ЕТ „Иван Славов“ от Сливен, е отстранен от участие в процедурата. Другата фирма, подала документи за участие - хасковската „Сити-Път“, пък бе класирана на второ място.
Ново осветление ще има между ул. „Доростол“ и ул. „Плиска“ до ул. „Сан Стефано“ и „Янтра“ в кв. „Възраждане“, както и около бл. „Ловеч“, „Изола планина“ и „Мермер камък“. В пространството между ул. „Гео Милев“ и ул.“Студен кладенец“ в кв. „Дружба 1“ - около блоковете „Маргарита“, „Таня“, „В. Коларов“, както и около бл. 2 също ще бъде поставено ново осветление. Нови лампи ще има в пространството между ул. „Юндола“ и ул. „Бели хризантеми“, както и около бл. „Тодор Койнов“ в кв. „Възраждане“, градинката по ул. „Хан Аспарух“, в кв. „Мальовица“ и около бл. „Сметана“. Ново осветление ще бъде поставено и на детските  площадки около бл.3 в „Дружба 1“, до бл. 114 на ул. „Дондуков-Корсаков“ 9 и на Алея Освобождение.