Община Русе да се издължи на пострадала при катастрофа жена, която попаднала в капан от дупка на пътя и катастрофирала. Това реши на първа инстанция състав на Русенския районен съд и осъди местната власт да им плати 1900 лева обезщетение.
Случаят е от 6 септември 2015 година, когато 51-годишната жена с 25 години опит зад волана карала „Фолксваген Джета“ от Мартен към Русе. Когато тръгнала по бул.“България“ в посока центъра, попаднала първоначално в поле от неравности, докато накрая влязла в дълбока над 15 сантиметра дупка с остри режещи ръбове. От пропадането в кратера гумата на колата се спукала, водачката изтървала управлението на автомобила, той излязъл от пътя и се ударил в дърво. От удара се отворили въздушните възглавници, шофьорката била с травма на ръката, охлузвания и седмици наред пила болкоуспокояващи. Стресът продължил още по-дълго, защото като активен шофьор никога не била претърпявала произшествия. Затова жената поиска община Русе да поеме отговорност за неподдържания път, заради който катастрофила, като й плати 2500 лева.
Експертиза по делото показала, че водачката е карала съвсем разумно - с няма и 50 км/ч, но въпреки това е нямало как да избегне пропадането в огромната дупка заради засиления по това време трафик. Все пак съдът прецени, че пострадалата жена заслужава компенсация от 1900 лева, които да й плати общината, но решението може да се обжалва.