Натрупани предишни провинения в комплект с най-прясната му присъда донесе общо 3 години строг затвор на осъждан и преди водач, карал пиян и причинил катастрофа.
Произшествието е още от 22 октомври 2014 година, когато около 18.30 часа шофьорът зад волана на „Пежо 406“ се движел из Ветово. Докато карал към центъра на градчето обаче, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал идващия „Форд Транзит“. В резултат на инцидента виновният водач на пежото се оказал със сериозна контузия на главата и с опасност за живота. Бил настанен в неврохирургията на русенската болница, а шофьорът и двете пътнички във форда се разминали само с охлузвания. 
По-късно станало ясно, че неадекватното навлизане в насрещното вероятно се дължи на стабилен запой - шофьорът се оказал с 2.83 промила алкохол в кръвта. Отделно лъснало и че книжката му била отнета за 24 месеца година по-рано и всъщност освен пиян е карал абсолютно неправомерно. За всичко това той стигна до съд. 
На първа инстанция районните съдии прецениха, че за опасното си поведение той заслужава половин година строг затвор. Отделно обаче ще трябва да излежи зад решетките още 2 години и половина от предходната си условна присъда. Шофьорската му книжка бе отнета също за 2 години и половина. Присъдата може да се обжалва.