Група млади журналисти от инициативата „УСПЕЛИТЕ БГ“ отправят предизивкателство към трите национални медии под надслов „рЕмисия новини“.

Техният апел е най-големите електронни медии да направят поне една централна емисия само с положителни новини. Целта е да се обърне внимание на доброто, което ни заобикаля, но заради напрегнатото ежедневие не попада в новинарските емисии.

Новините безспорно са огледало на живота, събитията и обществото. Но дали обективът на новинарските емисии у нас не се насочва само към тъмната страна на отминаващия ден? Този въпрос си задават група млади хора, информира БНТ.

 Венелин Добрев: „Новинарските емисии в този си момент са едно леко кривящо към негативизма огледало.“

Затова младежите решават да отправят предизвикателство към медиите с идеята в емисиите да намират място повече добри новини.

Александър Хинков: „Да предоставим тази възможност на хората да бъдат по-свободни и по-спокойни, защото моята лична кауза е това. Аз не харесвам хората да ги виждам депресирани, тъжни и да ходят по улиците с наведени глави, защото смятам, че до голяма степен това е така от цялостната картинка, в която голяма роля заемат лошите новини по националните телевизии.“

Затова посланието на Александър и Венелин е в обектива на медийното внимание да попада и лъчът светлина, който обаче е достатъчен, за да освети и най-сивите дни. Защото доброто е навсякъде около нас, нужно е само да го забележим.