"Берое" победи с минималното 1:0 "Верея" в историческото първо дерби на Стара Загора между двата тима.

Единственото попадение в срещата вкара Георги Божилов след груба грешка на вратаря на символичните гости Пламен Колев в началото на втората част.

Двата тима изиграха посредствен двубой, в който чистите ситуации бяха изключително малко, а опасните положения се изразяваха предимно в центрирания в наказателното поле.

"Берое" вече има две победи от два мача в Първа лига, докато днешният им съперник записа първото си поражение от началото на шампионата и остава с актив от четири точки.

"Берое" започна по-активно срещата, а първи Ерик Почански и Александър Василев пробваха късмета си с шутове от дистанция, но без успех.

В 39-ата минута пред Божилов се откри добра възможност да стреля, но ударът му с глава от няколко метра не успя за затрудни Пламен Колев. В заключителните минути на първата част Почански отново стреля в аут, с което се изчерпаха интересните положения в нея.

Четири минути след почивката "Верея" стигна до първата си по-сериозна ситуация, след като Елиаш и Педро Еуженио осъществиха бърза атака с по едно докосване, но шутът на втория от около 15 метра мина над напречната греда.

В 57-ата минута "Берое" откри резултата след сериозна грешка на стража Колев. Александър Василев центрира в наказателното поле, стражът на "Верея" изпусна топката и за Георги Божилов не бе проблем от непосредствена близост да я изпрати в мрежата.

В 74-ата минута зелените можеха да удвоят, но след центриране на Почански отдясно Божилов стреля с глава в аут от няколко метра.