„От 3-4 години при всеки обилен дъжд мазите ни се наводняват заради вдигнатия по-високо път при строежа на близката бензиностанция. Всичката вода наоколо се събира и се вкопава в основите на вход А, където винаги има големи локви. Трябва ли да чакаме голям дъжд и блокът ни да тръгне да потъва, както преди около 50 години, за да взаемат от общината мерки?“. С този въпрос разтревожени обитатели на блок „Воден“ се обърнаха към редакцията на „Утро“. 
Още през януари миналата година хората са изпратили молба до общината за разрешаване на техния сериозен въпрос с отводняването, като са получили отговор през февруари, че има установен проблем, който ще бъде оправен при благоприятни метереологични условия. Оттогава досега обаче мерки не са взети, а хората при всеки дъжд треперят и подсушават избените си помещения, където винаги има влага. 
„Възмутени сме, че на 8, 9 и 10 август бригада асфалтира целия тротоар към ул. „Солун“, а за нашия проблем отново не бяха намерени средства. Ходихме и говорихме с инженери от общината, но отново ни казаха, че сега няма заделени средства за този участък. Трябваше, докато работниците бяха там, участъкът да бъде проектиран и проблемът да бъде разрешен. Ако обаче блокът тръгне да потъва, този асфалт, който сега са положили, няма да струва и пет пари“, коментира Минка Пенчева, която живее в блока. Обитателите на вход А са разтревожени и от това, че ако дойде линейка, когато са се образували огромни локви, няма да има възможност болният да се свали или качи. 
Няколко пъти през годините директно върху стария асфлат е полаган нов и нивото се е вдигнало, като това е причината за задържането на водата пред входа. Ще се мислят варианти, трябва да се направи и проект, за да се реши проблемът генерално, обясни за „Утро“ зам.-кметът Димитър Наков. 
Това обаче не е свързано с ремонта на тротоара, който беше в окаяно състояние, а по него минават ежедневно много пешеходци и майки с колички.