Футболистите на „Локомотив-Русе“ ще дебютират днес в първенството на Североизточната Трета лига с гостуване на „Доростол“ в Силистра. Преди мача „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Борислав Богомилов.

- Боре, готови ли сте за първенството на Трета лига?
- Изиграхме няколко контроли и знам с какво разполагам. Лошото е, че не можем да говорим за пълноценна подготовка. Някои от младите момчета си намериха работа и на практика нямат възможност за нормално участие в тренировките. Някои от тях работят от 8 до 19 часа. Питам ги какво е това ненормално работно време, а те вдигат рамене - ами това е, друго няма! Как да искаш от тези хора редовни тренировки и себераздаване! Аз се радвам, когато намерят промеждутък, за да се включат в подготовката. Както и да е - ще вървим напред с това, което имаме. 
- В такъв случай въпросът дали си наясно с групата за мача с „Доростол“ е излишен?
- /Смее се/. Така е. Ние сме толкова малко хора, че няма как да сбъркаме със състава на групата.
- Има ли надежди, че Мартин Рачев ще получи жълтата си карта от Англия?
- Има. Чакаме я. 
- Каква ще е целта пред „Локомотив-Русе“?
- Да се наредим в първата седмица. 
- Как ти се струва конкуренцията?
- Фаворитите изглеждат ясни - „Добруджа“ /Добрич/, „Калиакра“ /Каварна/, „Черноморец“ /Балчик/, може би и „Спартак“ /Варна/. Варненските спартаковци са малко мътна история. Говорих с моя бивш съотборник от „Дунав“ Боби Стоянов, който живее във Варна. Той ми каза, че в „Спартак“ още търсят играчи, така че този отбор не ми е ясен като потенциал. След първите три тима, очертаващи се като фаворити, идва една група от равностойни отбори - „Суворово“, „Септември“ /Тервел/, ние. 
- Какво знаеш за „Доростол“?
- Имат по един опитен футболист във всяка линия. Останалите са момчета по на 21, 22, 23 години.
- Теренът в Силистра е известен с ужасното си състояние. 
- Не вярвам да са ремонтирали, така че ни чака много тежък мач.
- Успех!
- Благодаря.